Az iskola címerét Bakos Zsóka festőművész készítette az iskola névadásának tiszteletére 1996-ban.

Azelőtt az intézmény nem viselt nevet mintegy 250 éven keresztül. A névadás ötlete az akkori iskolaigazgató: Hajnal Imre nevéhez fűződik, aki a mai napig lelkes ápolója a községből elszármazottakkal való kapcsolattartásnak. Ennek köszönhető a címerünk.

A 250. évforduló tiszteletére az igazgató úr kezdeményezésére, 1996-ban egy kopjafát  is állítottak, ami Szelekovszky István, akkori kunhegyesi polgármester ajándéka. A remekmű azóta őrzi a névadó és a névadás emlékét az iskola főbejáratával szemben..

Ma már nyugalmazott Hajnal tanár úrnak köszönjük, további lelkes közösségteremtő tevékenységéhez jó egészséget kívánunk.

Bakos Zsóka művésznő községünk szülötte, Tiszaörsön nevelkedett, iskolánkban tanult, ma Budapesten él és alkot. A címeren kívül számos festményét ajándékozta eddig intézményünknek

Zsóka néni legszívesebben tájképeket fest, szeretett témája a tiszaörsi kápolna és az előtte látható kálváriadomb, - ami kedvelt filmes forgató helyszín, - de megfestette már iskolánk épületegyüttesét is.

Bakos Zsóka festőművész intézményünk gyakori kedves vendége napjainkban is.

Hosszú, tartalmas, boldog életet kívánunk neki innen is és szeretettel várjunk magunk közé.

iskolások